20.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Обувки Jordan Air 1 – баскетболен и стрийтуеър фит за нея и за него

Визия, вдъхновена от това, което носят футболистите? Вече сме виждали такива! Сега е време баскетболът да завладее улиците – спорт, който идеално се вписва в духа на стрийтуеъра. Със своята енергия и специфично американско излъчване, свързано с цялата баскетболна култура, той е нещо идеално за всеки почитател на градските тенденции. Покани този огън в ежедневните си сетове, като избереш една истинска класика – обувките Jordan Air 1, които някога внесоха истинска глътка свежест в градската мода. И нещо повече – те могат да го направят и днес. Време е за (още една) революция!

Цензурирана визия

Всеки истински фен на градските тенденции се ръководи не само от сърцето си. Защото, докато избираме моделите, които най-добре подхождат на нашия стил и на нас самите, обичаме да знаем какво купуваме. Не посягаме към първия модел, който ни попадне, а към маратонки, които не само изглеждат добре, но и… говорят. По-точно – те разказват история. Така се познава истинският ценител! Обувката Nike Jordan Air 1 със сигурност ще се харесат и на опитните ценители на стрийтуеъра благодарение на историята, която стои зад тях. Този модел е създаден през 1985 г. от Питър К. Море, вдъхновен, от една страна, от модните тенденции по онова време, а от друга – от баскетболния стил, познат от най-големите световни игрища. За да бъде тази комбинация още по-достоверна и искрена, баскетболната звезда от онова време Майкъл Джордан е поканен да сътрудничи. Възможно ли е това да се получи? Вероятно да, и историята показва, че това е бил добър ход, макар в началото изобщо не изглеждало така. Обувките предизвикат доста спорове, като НБА дори забранява на играчите да носят модела в червено-черно, заплашвайки ги с глоби. Какво прави Майкъл Джордан? Носи ги въпреки всичко! Едно правило – нарушавай правилата – няма по-добра дефиниция на стрийтуеъра.

Jordan Air 1 – идеалният микс!

Бунтарство, за да изразиш себе си – тази нагласа напълно отговаря на градската мода, нали? Но има още повече причини да се насочиш към прочутите Джордани! Освен че има интересна история, този модел се отличава и със страхотен дизайн, който веднага привлича погледа. Заемките от баскетбола са очевидни от пръв поглед и са достатъчно впечатляващи, за да придаде характер на цялата визия. Има обаче и нещо повече в този модел, който сега повече от всякога е в духа на градската мода. Това, разбира се, е възхитителната ретро нотка! Създадени в средата на 80-те години, тези маратонки са истинско „дете“ на своето време и перфектно отразяват духа на това десетилетие. Това личи в цветовете, но и в дизайна на обувката, независимо дали ще избереш класическия модел над глезена или ниски Джордани.

А когато добавиш истинска спортна издръжливост и комфорт, получаваш… да, мислиш правилно – комбинация, достойна за ценител. Без съмнение тези обувки са истинско чудо, както в мъжки, така и в дамски вариант. Не вярваш? Ние сме на път да ти докажем, че любителите на най-якия стрийтуеър от всеки пол могат да се насладят на тази перфектна визия – и то във всякаква конфигурация.

Аутфит за нея

Нека започнем от момичетата – почитателки на искрената и автентична визия, които не се страхуват от никакви комбинации и които смело търсят вдъхновение. Дамските Nike Jordan Air 1 ще се впишат перфектно във всички ежедневни визии, издигайки ги на съвсем ново ниво. Искаш да наблегнеш на баскетболните традиции на марката? Перфектно, класиката е винаги на мода! В този случай задължително се спри на модел mid, с лицева част над глезена, която най-много напомня мачовете на игрището.

Съчетай ги с къси панталони, за предпочитане анцуг, и потник, а след това… просто изчакай заслужената оценка от истинските фенове на градските тенденции. Класическите дънки обаче ще бъдат също толкова подходящи. Комбинирането на деним с кецове е емблематичен сет, който изглежда страхотно независимо от сезона. Какво ще кажеш за рокля или пола? Майкъл Джордан доказа още през 80-те години на миналия век, че ако искаш всичко, можеш да го направиш – а ти винаги го искаш на 100%, нали? Така че не се колебай – избери обувките Jordan Air 1 до глезена и ги носи с вталена рокля или разкроена пола. Или обратното. Имаш неограничени възможности. След като си взела решение, остава само да намериш подходящите аксесоари (чудесен избор е спортният сак или мешката, които намекват, че се връщаш от тренировка) и перфектната баскетболна и стрийтуеър визия е готова.

Аутфит за него

А какво да кажем за мъжете? На първо място, разбира се, е класиката – съчетание с любимите ти дънкови панталони. Както и при момичетата, съчетанието с дънки е стилно попадение за десет точки. Но ако тази комбинация вече ти е омръзнала – и в това няма нищо лошо – можеш смело да се обърнеш към спортните традиции на модела и да го носиш с модерни джогъри. Всичко, от което се нуждаеш сега, е любимият ти суитчър или тениска – за предпочитане с цветен принт, който да подхождат на обувките – и си готов: аутфитът ти е достоен за ценител. Друг вариант, подходящ за лятото? Къси панталони и потник, разбира се, за предпочитане в ретро стил, за да направиш още по-добра препратка към историята на модела. Идеално! Ами, разбира се – в края на краищата тези маратонки се доказват като най-добрите в продължение на десетилетия. Едно от най-добрите предложения за обувки от Nike определено трябва да попълни колекцията ти от кецове – за предпочитане точно сега. Давайте, ценители: време е да играете голямата игра с градската мода, която толкова много обичате.