11.12.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Дъжд, сняг и стрийтуеър. Обувки и якета за дъжд и сняг

Лошото време не означава, че трябва да се отказваш от любимия си градски стил. В стрийтуеър вселената всичко е възможно – култовите марки вече са се погрижили за това! Независимо от времето, известните брандове се стараят всеки да може да изглежда страхотно и същевременно да е подготвен за капризите на есента и зимата. Виж на какви якета и обувки си заслужава да заложиш през този сезон, така че дъждът, снегът и ниските температури да не ти попречат да завладееш улиците!

Есенни якета – стилни и комфортни 

Лятото е към края си? В такъв случай е време да замениш тениските и късите топове с нещо по-плътно. Защото есента ни носи не само шумолящи шарени листа и нови срещи с приятелите от училище или колегите от университета, определено трябва да имаш предвид и… дъжда. За щастие при нас на едно място ще откриеш стилни и удобни връхни дрехи, защото пелерината от летните фестивали надали ще ти влезе в употреба. Избери яке, което не само ще се впише в твоя аутфит, но и ще те предпазва от студа и влагата. И по-конкретно? Споко, ще ти подскажем. Ако имаш чадър в раницата си, смело заложи на дънкови якета за есента. Здрави и издръжливи, а освен това и винаги тренди – те винаги са добър вариант. През този сезон уличната мода е пленена от денима още повече, затова сетът total denim look не само ще се отличава със своята практичност, но и може спокойно да се появи на някоя седмица на модата. Предпочиташ нещо по-леко? Нещо, което да с вписва в естетиката Y2K? В такъв случай якета есенни от найлон и орталион дамски и мъжки. Особено внимание заслужават анораците в контрастни цветни блокове, които силно напомнят за 90-те и първото десетилетие на XXI век. За любителите на спортните аутфити марки като Jordan и New Era също предлагат мъжки есенни якета, вдъхновени от бейзбола или баскетбола.

Зимни якета за снежни дни

Температурите навън и първият сняг ти напомнят за емблематичното „Winter is coming”? Тогава е време да посегнеш към по-топлите връхни дрехи. Мъжките и дамските зимни якета са не само чудесна защита срещу студа, но и възможност да изразиш индивидуалния си стил. Заложи на модели с интересна кройка или необичаен цвят, за да се откроиш от тълпата. Ако искаш да разчупиш преобладаващото сиво в града, избери яке в ярки цветове като червено, жълто или наситено синьо. Това е чудесен начин да заредиш зимния си аутфит с енергия. Минималистите обаче също могат да бъдат спокойни. Черното, тъмносиньото и особено тъмнокафявото все още са актуални нюанси в стрийтуеъра. Що се отнася до фасоните, също имаш богат избор. Ако си падаш по уличната класика, задължително трябва да имаш ватирано пухено яке. Както мъжките, така и дамските зимни якета от този тип се предлагат с различни дължини – от къси до изключително дълги и до глезена. Алтернатива може да бъде парката, която ще се отрази особено добре в сетовете за ежедневието. Тя също е много функционална, идеална за дълги разходки в снежните дни.

Уверено напред в лошото време

Когато вали дъжд и сняг, аутфитите ти не могат без подходящ чифт обувки. Разбира се, зимните и есенните обувки са не само част от защитата от времето, но и важен компонент от стрийт визията, така че си струва да избереш подходящ фасон. Легендарните зимни боти Timberland са перфектният вариант за наистина лошо време. Емблематичните трапери Premium 6 в жълто а се превърнали в неизменна част от градския пейзаж. Ако търсиш модел за разходки на открито, но не толкова масов, разгледай колекции като Timberland Brooklyn или Ray City 6. Не искаш да се разделяш с любимия си модел – маратонките? Споко, просто избери зимните им версии. Разгледай зимни обувки на Nike, adidas, Fila или Vans, които включват набор от маратонки, които ще са подходящи за снега и студа.

Не губи време, посети Sizeer, за да откриеш топ продукти за есента и зимата от най-яките марки!