21.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да изберeш обувки за скейтборд?

С течение на времето обувките за скейт стават все по-популярни. Удобният фасон и оригиналният дизайн на моделите, които първоначално бяха предназначени за скейтбордистите, накараха все повече любители на стрийт стила да посегнат към тях. Чудиш се каква е разликата между ежедневните маратонки и обувките за скейт? В тази статия ще ти разкажем кои модели са подходящи както за скейт парка, така и извън него!

Какви обувки за скейт да избереш?

Ролята на скейтборд обувките е да предпазват краката от честите наранявания и травми, които се получават по време на каране на скейтборд, ето защо кройката на гуменките, кецовете и маратонките за този спорт трябва да защитава адекватно чувствителните зони. Поради тази причина много модели обувки за скейтборд се отличават с подсилена конструкция под формата на издължени покрития на пръстите и мека вътрешна пяна, които осигуряват отлична амортизация при приземяване от високо. Удобните решения са причината обувките за скейтборд да привличат хората, които ценят комфортния дизайн, и в резултат на това те се превърнаха в неизменна част от ежедневните стрийт сетове. Ето защо, ако искаш да попълниш колекцията си от маратонки – разгледай какви мъжки, дамски и юношески скейт обувки те очакват в Sizeer и намери идеалния модел.

Обувките Vans skate – скейтбордна класика за всеки

От години Vans се отъждествяват със скейтборд субкултурата, но с всяка изминала година стават все по-популярни сред любителите на уличния стил. Макар че разпознаваемият фасон на модели като Sk8-Hi и Sk8-Low често се носи от любителите на маратонките, уникалната конструкция на тези кецове е проектирана да изпълнява различни трикове на рампата и по градските улици. Независимо дали караш скейт или просто харесваш небрежния дизайн, дамските скейт обувки Old Skool от Vans със сигурност ще ти допаднат. Емблематичната Jazz Stripe отстрани на горната част добавя оригинален щрих дори към обикновените стрийт сетове, а богатият избор от различни дизайни и цветове ти дава възможност да съчетаеш модела с индивидуалния си стил. А какво да кажем за малките фенове на скейтборда? Детските скейт обувки Vans са идеалният вариант за деца, които от ранна възраст отдават значение на изпипания външен вид. Разгледай сериите Classic Slip-on, Old Skool и Sk8-Hi, за да видиш кой модел е идеален за стила на малчугана и коя версия привлича вниманието ти.

Nike Skateboarding – не само за любителите на скейтборда

Продуктите на Nike SB несъмнено ще допаднат на мълчаливия любител на скейтборд духа. Дебютният продукт на спортната марка бяха маратонките Dunk. С течение на времето предложенията на бранда се обогатиха и сега любителите на скейтборда могат да избират измежду моделите Chron, Charge, Force 58, Adversary, Janoski и Shane. Обувките за скейт на Nike имат изискана конструкция, която ще осигури безопасност и комфорт на краката ти, независимо дали си на разходка в града или караш скейтборд. Феновете на рали състезанията със сигурност ще харесат DC Shoes, марката, основана от състезателите Кен Блок и Деймън Уей. Обувките за скейт DC са с необичаен дизайн, който със сигурност ще се хареса на много мъже, а интригуващите цветове и прецизната изработка на всеки модел ще задоволят и най-взискателните любители на стрийтуеъра. Виж какви скейт обувки от Converse, Vans, Nike и DC се предлагат в Sizeer и избери перфектния модел.