21.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да избереш обувки според времето?

Правилните обувки са ключът към успеха. Съставянето на собствената ти визия обаче – включително изборът на подходящи обувки – може да ти създаде доста проблеми. Когато търсим идеалния чифт, обръщаме внимание преди всичко на качеството на изработка, марката и цената. Често решаващият фактор при покупката на чифт обувки е това къде планираме да ги носим. При избора на обувки за конкретен сет обаче има и друг фактор, който често пренебрегваме – времето.

Капризно време

Модният пазар предлага голямо разнообразие от модели и стилове обувки. Почитателите на спортния стил, класическата елегантност и градската небрежност могат да избират от най-големите и популярни марки. Има обувки за всеки джоб и за всеки сезон. Те са от колосално значение, ако искаме да се радваме на закупения чифт много по-дълго от едно излизане. Времето в България може да бъде капризно, така че ако не искаш да рискуваш здравето си и да се сбогуваш завинаги с току-що закупения чифт обувки, трябва да вземеш предвид актуалните метеорологични условия.

Съобрази обувките със сезона

На никого не е нужно да се обяснява защо не ходим с гумени джапанки през зимата и се отказваме от високите и подплатени ботуши през лятото. Важно е да изпитваме комфорт и да се чувстваме удобно. Освен това при избора на подходящи обувки трябва да се ръководим и от това, което се случва навън. Когато започне да вали, нека оставим вкъщи обувките от велур и набук, тъй като те просто ще се намокрят и много бързо ще загубят очарованието си. През зимата заложи на аутдор моделите, които са подходящи за суровите метеорологични условия и не само в града. Те ще ни предпазят и ще сведат до минимум риска от неприятни падания и наранявания. И не е нужно да жертваш любимия си спортен стил – просто избери модели с по-висока горна част и подплатена вътрешност, които ще ти позволят да се насладиш напълно на зимното време. Със затоплянето на времето се отказваме от ненужните слоеве в полза на дишащи и леки стилове. Обемистите ботуши и боти отиват в дъното на гардероба, заменени от практични маратонки, стилни сандали и джапанки. За дъждовно време си струва да се снабдиш с практични гумени галоши, а за студените и снежни дни – с топли апрески.

Обувки за специални мисии

Когато избираш обувки според времето, си струва да инвестираш в модели, които ще ти свършат работа, когато времето е лошо. Дъждът, снегът и студът могат да направят редица неща дори на най-грижливите и добре поддържани обувки, така че изборът на подходящ модел за настоящите метеорологични условия е от решаващо значение. Ето защо си струва да имаш обувки за специални задачи, които ще ти свършат работа при малко по-лоши метеорологични условия и ще ти създадат усещане за комфорт, дори когато времето не е хубаво.