18.12.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

С какво да носиш клинове в ежедневни визии?

Стрийтуеърът представлява смесица от вдъхновения и препратки – към различни модни периоди, области от живота, както и към страстта и индивидуалния характер на човека, който създава даден аутфит. Затова не е изненадващо, че в уличните тенденции има елементи от света на спорта и залите за тренировки. Отгатна ли вече какво имаме предвид? Ами, разбира се, че клиновете! За първи път ги видяхме в градските сетове през първото десетилетие на XXI век, а сега, след кратка пауза, те се завръщат с гръм и трясък. За почитателите на стрийтуеъра ежедневното носене на клинове е не само избор на максимален комфорт, но и проява на личен стил и израз на това, че знаят какво правят най-популярните it girls. Разгледай нашите идеи за аутфити, в които дамските клинове играят главна роля. Вдъхнови се и създай визия с тази, не се страхуваме да го кажем, градска класика.

Овърсайз? Подхожда на клин

Нека започнем от това, че в колекциите на марки като Nike, adidas, Vans, Puma и ellesse ще откриеш много варианти на тази страхотна алтернатива на панталоните. Спортни клинове, модели с висока талия, байкърски, едноцветни или с привличащи вниманието десени – всички те са идеални за създаване на сензационни ежедневни сетове. Който и чифт да избереш, има съчетание, което винаги работи. Клинът по тялото, съчетан с оувърсайз горнище, винаги е хит! През лятото чудесен сет е: байкъри + огромна памучна тениска, която можеш да вземеш назаем от гардероба на гаджето. Добави шапка идиотка, любимите си маратонки и чифт чорапи с лого, които гордо се показват над върховете на кецовете. Времето се разваля? Вечерите вече са студени? Замени тениската си с небрежен суитчър с по-дълга кройка. Овърсайз суитчър с качулка и минималистичен черен клин Nike или пък шарен чифт Champion са улична класика, която е подходяща, когато излизаш с приятели, отиваш на концерт на открито или изпробваш нови трикове в скейтпарка.

It’s gonna fit you

От десетилетия насам клиновете се свързват със спорта и танците благодарение на героинята на Оливия Нютън-Джон в „Брилянтин“ или на холивудската и фитнес икона Джейн Фонда. Със завръщането към ретро естетиката спортните клинове отново са чудесен вариант за ежедневието. Как да създадеш визия, която от една страна има спортен дух, но от друга няма да изглеждаш все едно си излязла от клас по йога или кросфит? Ключът е в това да подчертаеш избрания от теб клин по подходящ начин. Избери клин с висока талия в пастелен нюанс или с интересен десен и го комбинирай с овърсайз къс топ. Замени тениската с прилепнала блузка с дълъг ръкав и преметни дънково яке на рамо. Допълни визията с маратонки Converse или Vans на платформа. Сложи бейзболна шапка и чанта за кръст и… готово!

Athleisure? Sure!

Смесица от спорт и класиката на големия град? Това все още е силна тенденция в стрийтуеъра, а почитателите на оригиналните, стилни и същевременно удобни визии се влюбиха в нея. Джиджи и Бела Хадид, както и Хейли Бийбър носят клинове в стил athleisure и доказват, че те са идеалният начин да се впишеш в актуалните тенденции, като същевременно подчертаеш своята индивидуалност. Конкретни идеи за съчетания? Естествено! Клин adidas с контрастни ивици, яке бомбър и обувки без връзки. Или какво ще кажеш за наподобяващо бельо горнище, овърсайз сако и бели Nike Air Force 1? През есента, от друга страна, една визия с клинове, байкър боти и класическо вълнено палто ще бъде перфектна.

Не забравяй, че в Sizeer ще откриеш богат избор от клинове, идеални за ежедневни сетове. Посети наш магазин или пазарувай онлайн!