21.12.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Tech Fleece me! Новаторската колекция на Nike

Иновации и облекло за спортисти? Звучи като Nike. Време е да разгледаме едно от най-революционните предложения на гиганта от Орегон – линията Tech Fleece. Това обаче не е просто история за дрехи, а за това как иновациите променят облика на света на модата. Приготви се за солидна доза информация за една серия, която през последните десет години предизвиква вълнение сред стрийтуеър маниаците.

Новаторска идея

Nike е един от най-големите играчи на пазара на спортна мода. Неслучайно – защото ако страхотният дизайн и функционалността са това, което цениш в аутфита си, знаеш, че ще ги намериш в моделите Nike. Тези качества са характерни за серията Tech Fleece, която празнува своята кръгла годишнина на пазара. Всичко започва с една изключителна идея. Дизайнерите Джарет Рейнолдс и Майкъл Леон искат да създадат иновативна материя: лека и издръжлива – с покритие, което е подходящо за тренировки и за улицата. Работата по линията за активно облекло започва през 2005 г. Две години по-късно освежената версия на якето Windrunner, изработено от Tech Fleece, вижда бял свят. Отнема известно време, но усилията на дизайнерите са възнаградени и визията става реалност. Колекцията от суичъри и панталони Nike Tech Fleece дебютира през 2013 г. и оттогава остава в полезрението на феновете на марката, на любителите на стрийтуеъра и на тези, които са постоянно в движение. 

Нова материя в играта

Концепцията за линията Tech Fleece се фокусира върху комфорта при носене и свободата на стила. Това е постигнато чрез вдъхновение от култовите модели Windrunner, N98 и формата на суитчъра AW77. Обновените модели обаче се отличават преди всичко с материала, който стана известен след пускането им на пазара – както в света на спортното облекло, така и по улиците.

Tech Fleece се състои от два слоя памучно трико и синтетична пяна между тях. Благодарение на тази конструкция материалът донякъде прилича на полар. Въпреки това и двете страни са гладки на допир и визуално вдигат нивото на аутфитите. Материалът изолира отлично, като ти държи топло при всякакви условия. В същото време остава изключително лек и мек. А ефектът? Можеш да ускориш темпото си на бягане и да тренираш свободно на открито. Ако тренировката е приключила, наметни суичъра Tech Fleece и създай цялостна визия, допълнена с подходящи джогъри. Присъедини се към приятелите си в града, излез на разходка сред природата – или се отпусни на спокойствие у дома.

Избери своя вариант

Избираш спортното облекло Nike Tech Fleece? Залагаш на комфорт и издръжливост – и в същото време можеш да „работиш“ в своя минималистичен аутфит, най-добре с известните модели на Nike. Сметката е проста – печелиш свобода на стилизация и комфорт при всякакви условия. Последното е още по-лесно! Налична в повече силуети и цветове от всякога, серията Tech Fleece предлага по нещо за всеки. Можеш да избираш между стандартния вариант за есента и зимата и по-тънките модели от изданието Lightweight. Ефирната версия на материята е създадена чрез комбинация от вискозна коприна и найлон. Това я прави още по-лека и следователно идеална за тези, на които им е студено дори през летните вечери.

Respect the Earth

Нововъведенията на Nike обаче не се ограничават до визуално изпипаните аутфити. Линията Tech Fleece се произвежда в съответствие с инициативата Move to Zero. Суичърите и панталоните са изработени от органичен памук и рециклиран полиестер. Това обаче не са просто технически конструктивни детайли, а доказателство за преминаване към по-устойчиво производство. Тук е важен и дизайнът на моделите Nike Tech Fleece. Простотата на формите ти дава свобода на стилизиране – така че можеш да използваш суитчъра или джогърите в аутфити за различни поводи.