24.01.2024 | Ще прочетеш за 1 мин

2024 Streetwear Essentials – задължителните попълнения в твоята колекция

Какво ще господства на улиците през идния сезон? Последните сезони бяха белязани от носталгия по модата отпреди 20-30 години. През този сезон обаче пайетите, неоновите цветове и байкър шортите ще имат голяма конкуренция. Каква ще бъде алтернативата на найнтис и Y2K визиите през следващите месеци? Ние не гадаем – ето нашите сигурни предложения за 2024 г.

Изплети ми… маратонки

Един от сигурните хитове на колекциите за следващата година са плетените маратонки – такива, които създават усещането, че са изплетени. В Sizeer този тип, разбира се, е достойно представен от линията Nike Air Max Flyknit Racer. Това е едно от най-интересните нововъведения от лабораториите на марката от Орегон: свръхлека и изработена от една единствена нишка, горната част приляга перфектно към формата на стъпалото. Като си помислиш за плетивата с видима плетка, се сещаш най-вече за жилетките на баба? Nike ще промени мнението ти – просто погледни футуристичните гличкор принтове и, разбира се, набиващата се на очи въздушна възглавница под петата. Оказва се, че в стрийтуеъра има място и за пуловери.

Kicked by simplicity

Да напишем, че се завръщат на върха, би било малко пресилено – тяхната слава всъщност не отминава. Това се дължи на белите маратонки, разбира се, и на техния безупречен минимализъм. Няма значение дали ще избереш „daddy shoes“ от New Balance, ретро вайба на емблематичните adidas Stan Smith или безсмъртните баскетболни маратонки Nike Air Force. Вероятно няма аутфит, на който да не подхождат – сватбените фотосесии на знаменитости, където белият тюл и чисто белите маратонки се съчетават идеално, са само един пример, при това не толкова ефектен. Искаш доказателство, че не всички комбинации вече са изпробвани? През следващите сезони ще има много възможности.

Futurecore или добре дошъл в антиутопията

Киберпънк, визии за свръхмодерни градове, очарование от космическите полети от 60-те – през следващата година ще фантазираме за бъдещето и ще черпим вдъхновение от аутфитите на роботите. Метализирани кожи, сини и сиво-бели суичъри, носени с футуристични слънчеви очила, и дизайни, съчетаващи вдъхновение от високите технологии с органични форми, като имитиращия екзоскелет adidas Ozelia, ще бъдат добре дошли. Това е и моментът да се замислиш за сребърни или златни обувки – в Sizeer ще намериш например Nike Air Max 90 Futura (името не е случайно) и дамски Nike Air Force 1 ’07 SE. Ако понякога си мечтаеш да си изкарваш прехраната като ловец на андроиди или собственик на междугалактическа кръчма, определено това е в твой дух.

Здрасти, Бар… неоново розово!

Ефектът на най-горещата филмова премиера на миналото лято не намалява – оказва се, че яркото розово няма да изчезне с края на годината. През 2024 г. ще му се наслаждаваме във вариант, вдъхновен от дрехите и спортните обувки от началото на 80-те години на ХХ в. Дори и никога да не си виждал кадри на Джейн Фонда, която прави аеробика на видео касети, със сигурност знаеш какво имаме предвид. Клинове, бодита, навити на глезените чорапи и много сладки пастелни цветове, начело с розовото. Хиперцветни якета за студените дни, къси панталони в цветове на плодов сладолед за топлите дни. Маратонките Reebok Classic Leather, създадени точно в ерата на славата на фитнеса, със сигурност ще подхождат на тези комплекти. Елегантната кожена горна част е издържала отлично теста на времето: Classic Leather просто са на място във всяко десетилетие.

Коя от тези тенденции ти допада най-много? Отбий се в Sizeer, в магазините или онлайн и се сдобий с модели, които ще са топ през 2024 г.!