13.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Nike Air или adidas Superstar – в кои ще се влюби сникърхедът?

Модерна визия, страхотни аксесоари и индивидуален характер – за теб ли говорим? Обичаш да си в крак с модата и знаеш какво е топ в стрийтуеъра? Освен това не се страхуваш да залагаш на дрехи, които на пръв поглед не си подхождат, а в крайна сметка изглеждат страхотно? Модерното често е част от твоята колекция, но от друга страна обичаш и класиката? Ако отговорът е да, тази статия е точно за теб!

Завръщане в миналото

Сегашната мода се върти в кръг, а на улицата виждаш модели обувки и фасони, които са били модерни преди десетилетия. Гледаш снимките на родителите си като млади и се вдъхновяваш как да създадеш сетове с дрехи като техните, които днес отново са на мода? Прояви дързост и се обличай също като родителите ти, когато са били млади и със сигурност ще си на върха в стрийтуеъра.

Маратонките завладяха уличната мода

Какво е на мода днес? Дънките, които виждаме на всяка крачка, модерни ризи, бродерии, интересни щампи и цветя. Освен това съчетание от спортно удобство и класически дизайн. Ако говорим за обувки, маратонките несъмнено са must have. Носиш спортни лайфстайл обувки с костюм? Супер! Този вид сетове са напълно в духа на това, което господства не само на модните подиуми и в магазините, но и по градските улици. Най-често срещаме унисекс модели, които ще изглеждат страхотно както на дамски, така и на мъжки и детски крак. Модерните маратонки подхождат на всички, те са толкова универсални, че сега всеки сникърхед има поне по един чифт модерни маратонки в колекцията си. Заложи на легендата и се наслади на непреходна мода!

Бели маратонки? Why not!

Ако още не си се сдобил с най-модерните сникърси този сезон, време е за промяна! Какви ще избереш? Когато избираш, винаги трябва най-напред да се спреш на цвят. Сникърсите са страхотни обувки за пролетно-летния сезон, затова е важно да освежават летните сетове и същевременно да отговарят на настоящите тенденции. Идеалният цвят за маратонки е белият. От една страна той е много универсален и ще подхожда на всеки, независимо от пола и възрастта, а от друга ще е изключително подходящ буквално за всяка визия! Елегантен look и класическо черно или тъмносиньо? Разчупи го с бели обувки! Спортна визия? С бели маратонки ще разчупиш и придадеш класа на обикновени аутфити с анцуг и суичър. Дънки, леки и ефирни материали или може би момичешки и дори обратното – мъжкарски дизайн? Класическите бели маратонки ще подхождат на всички предложения!

Nike или adidas

Вечното съперничество на най-известните марки тече с пълна сила! Коя марка ще избереш? Култовият Swoosh на Nike или може би легендарните три ивици на adidas? И двата имат огромен брой верни клиенти. И двете марки диктуват тенденциите в стрийтуеъра чрез производството на дизайнерски обувки и дрехи. И двата могат да се похвалят с култови модели маратонки, които са топ още от 70-те и 80-те. Американската фирма Nike е основана през 1964 г., а немската марка adidas – още през 1942 г.! Всяка от тях започва от производството на обувки за спортисти, затова ги свързваме с изключително качество и удобство, направо като от игрището. Здравината, комфорта и страхотния класически дизайн са причината Nike и adidas да продължават да си конкурират. Днес на мода е ретро визията и и двата бранда представят нов вариант на класическите си модели.

Запознай се с легендарните модели

Легендарни, непреходни, олдскуул и радващи се на огромен интерес – обувките Nike Air Force и adidas Superstar. Едните с 40-годишна история, а другите – с почти 50-годишна. И двата модела са създадени, за да подпомогнат играта на световноизвестни баскетболисти, след което хващат окото на феновете на актуалните тенденции. Водещите модели на известните марки се предлагат в изключително популярния в момента бял цвят. Какво да избереш? Въздушна възглавница в подметката или изключително известното shell toe?

Nike Air Force

Модел, създаден през 1982 г. Изкушава със семпъл, класически силует, малко по-висока подметка с невидима, но изключително полезна в ежедневието въздушна възглавница в подметката. Какво ни осигурява? Лека крачка – системата Air Nike прави обувката лека, а ти няма да влагаш много енергия в движението. И не само това – осигуряваш си перфектна стабилизация на крачките, защото въздушната система абсорбира сътресенията и същевременно облекчава натоварването върху твоите стави и мускули. Перфорациите на върха осигуряват оптимално проветряване, дори и когато е горещо. Здравата горна част е изработена от висококачествена естествена кожа и гарантира дълготрайно приятелство с любимите ти маратонки. Леката ватирана яка комфортно обгръща крака и предотвратява контузиите. Nike AF1 е идеалният избор за тези, които предпочитат масивните решения и обичат смело да крачат из градската джунгла.

adidas Superstar

Предпочиташ класическите модели, които са аеродинамични и по-елегантни? Заложи на adidas Superstar! Култовите обувки са на пазара от 1969 г. и веднага се радват на огромен интерес не само в света на баскетболистите, но и сред любителите на градските визии. Всеки искал да ги има – те са първият по рода си продукт, който впечатлява с оригинален профил, модерен дизайн и класни елементи, който обаче не всички можели да си позволят. Здравата подметка, която предотвратява подхлъзването, осигурява стабилност на всяка настилка. Superstar определено се отличават от конкуренцията по най-разпознаваемия елемент – гумената мида на върха. Първоначално функцията ѝ е да предпазва пръстите по време на баскетболни мачове и разговорно се нарича „shell toe“ или „shell shoes“. Едноцветна лицева част, интересни щампи, ярки цветове или може би мида в невиждан досега вариант? Кой вариант ще избереш за своята колекция?

Shell toe или въздушна възглавница

И двата модела са изработени по почти едно и също време, вдъхновени са от баскетболните игрища и бързо започват да се търсят от тогавашните fashion freak-ове. В днешно време както култовите Nike Air Force 1, така и легендарните adidas Superstar отново са топ. Затова си задаваме изключително трудния въпрос на кой вариант на обновената класика да заложим? Малко по-масивното и малко по-новото предложение със Swoosh на страничния панел или може би на деликатен вариант на маратонките с дълга история и трите ивици? Независимо коя марка и модел ще избереш – можеш да си сигурен, че и с двата можеш да създадеш сет, с който да завладееш града. Моделите Air Force и Superstar ще подхождат на всички дамски сетове, защото се съчетават и с поли и рокли. Без проблем ще подхождат на градски look, на традиционни дънки, както и на шикозни панталони чино. Искаш да създадеш модерна детска визия? Без проблем можеш да го допълниш с обувки Nike и adidas.

Маратонки, които винаги ще са на мода

Бяха модерни преди десетилетия, днес продължават да са топ в стрийтуеъра и е сигурно, че ще впечатляват феновете на актуалните тенденции и след десетилетия. Обувките Superstar и Air Force са от тези маратонки, които винаги са на мода. Класиката си остава класика, а олдскуул и баскетболните традиции господстват и до днес. Щастливци са тези, които са открили първите варианти на модела сред старите вещи на родителите си. Може би и ти един ден ще направиш такава изненада на децата си? Who knows!