13.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да избереш подходящия размер обувки Nike? Ето няколко насоки от нас!

Вече си открил идеалния модел обувки Nike, избрал си най-подходящата разцветка и вече знаеш с какви дрехи ще ги носиш. В главата ти има много идеи, но най-напред…  се чудиш какъв размер обувки Nike да избереш, така че обувките да не бъдат прекалено широки и същевременно да не ти убиват, когато ги носиш дълго из града? В такъв случай прочети нашите насоки и избери подходящия номер от мечтаните обувки.

Всеки размер е различен!

Много добре знаеш какъв номер обувки носиш. Знаеш, че обикновено избираш един и същ и той е подходящ. Обаче понякога моделите, купени онлайн, са малко по-тесни или по-широки от тези, които обикновено избираш, но това не ти прави впечатление? Грешка! Защото между размерите на различните марки може да има малки разлики. Дори и между моделите на една и съща марка може да има разлики в таблицата с размери. Затова е добре към всяко пазаруване да подхождаш все едно ти е за първи път. А именно?

Избери размер обувки Nike стъпка по стъпка

Ако пазаруваш в магазин, изборът на подходящ размер не е проблем. Отиваш, избираш, пробваш и знаеш дали да заложиш на същия номер както обикновено или да избереш друг. Съвсем различно е положението, когато купуваш обувки онлайн. Тук не можеш да пробваш обувката преди да я купиш, затова трябва да минеш през следните няколко стъпки:

1. Подготви си лист хартия, нещо за писане, сантиметър.

2. Стъпи върху листа и очертай контура на стъпалото си. Обозначи най-издадените му точки – на пръстите и на петата. Измери дължината и… това не е всичко.

3. Към нея добави още 0,5 см резерва – сравни стойността с таблицата с размери и избери подходящата дължина на крака (стелката) спрямо размера на обувката Nike.

4. Тук ще намериш таблицата с размери на отделните марки заедно с дължината на стелката в сантиметри.

Защо се налага да добавяш 0,5 см резерва?

Чудиш се защо са ти още 0,5 см? В крайна сметка не искаш прекалено големи обувки! Обаче вземи предвид, че при ходене и продължително носене на обувките, краката леко се подуват и ще имат нужда от повече пространство. Освен това по време на ходене кракът деликатно се премества в обувката и трябва да има място за сгъване на пръстите и за да могат да се движат. Затова е задължително да има малко допълнително пространство, а това ще ти осигури изключителен комфорт.

Съобрази обувките с ширината на стъпалото

Обаче избора на подходящ размер маратонки Nike зависи не само от дължината на крака ти. Разбира се, тя има най-голямо значение, но трябва да вземеш предвид и ширината ѝ, както и височината на свода. Ако имаш висок свод, избери маратонки в малко по-голям размер (ако моделът се предлага в размери с половинки, определено ги вземи предвид). И това не е всичко. Ако търсиш пролетно-летни обувки, които ще стоят идеално, избери предложенията на Nike от текстил или с лицева част Flyknit. Тя идеално приляга към формата на крака и му осигурява максимално проветряване.

Ако се водиш от нашите насоки, със сигурност ще избереш идеалния размер обувки Nike за твоите крака. Ако имаш въпроси, свържи се с нашите консултанти. Освен това можеш да върнеш или замениш поръчката до 30 дни. Затова се възползвай и купи най-яките маратонки Nike в Sizeer.