13.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да избереш подходящия размер обувки adidas? Ето няколко насоки от нас!

Вече си си харесал нов чифт маратонки? Такъв с идеална форма, цвят, технологии и дизайн. Ще подхожда на сетовете ти и ще осигурява не само комфорт на краката, но и ще бъде модерно допълнение към визията ти. Този път си избрал марка adidas, но не знаеш кой размер да избереш? Спокойно, ще се постараем да ти помогнем да вземеш това решение!

Размери обувки adidas – да избера ли същия номер както обикновено?

Вече имаш поне един чифт обувки adidas. Стои ти идеално и със същата номерация като повечето ти маратонки и гуменки. Понякога при някои модели трябва да избереш по-голям или по-малък размер, а ако обувките се предлагат и с половин размери – още по-добре за теб. Сигурно се чудиш дали да избереш същия номер както обикновено или моделът е със завишена или занижена номерация. За да ти осигурим комфорт и за да не се налага да връщаш обувки, най-добре разгледай таблицата с размери и ги сравни с размера на крака си.

Избери номер обувки adidas – измери стъпалото си

Не знаеш колко е дълга стелката в обувката ти? В такъв случай е време да я измериш и да запомниш стойността. Ако знаеш каква е дължината на стъпалото ти в сантиметри, ще ти е по-лесно да си купиш нови обувки. Подготви си лист хартия, нещо за писане и сантиметър. След това стъпи хоризонтално върху листа и очертай контура на крака си. Повтори същото и на другия крак. Обозначи крайните точки на петата и пръстите в двете рисунки. След това измери дължината между тях. Някои смятат, че това е достатъчно? Нищо подобно! Най-важното е да добавиш още 0,5 см. Защо? Така че по време на ходене кракът да може да се движи свободно и когато леко се подуе заради горещините, да има достатъчно място за него в обувката. Запомни сбора и избери подходящия размер обувки adidas.

Сравни дължината на стелката с таблицата с размери

И сега какво? Това достатъчно ли е, за да избереш точния размер обувки adidas? Не! Ако вече си измерил дължината на стъпалото си и си добавил допълнителните магически 0,5 см, е време да сравниш получената стойност с размерите на страницата на модела, който те интересува. Обикновено като минеш с мишката върху размера ще изскочи малко прозорче, на което е изписана дължината на стелката му. Тогава ще ти е по-лесно и можеш да избереш размера, който отговаря на получената от теб стойност. Ако при даден модел при номера на обувката няма информация за дължината на стелката в сантиметри, погледни тук – https://sizeer.bg/tablitsa-s-razmeri, а след това се върни на страницата на продукта, добави избраните обувки adidas в кошницата и довърши поръчката.

Не си улучил размера? Имаш 30 дни за замяна или връщане.

Получи ли най-накрая вече своите маратонки, гуменки, чехли или зимни обувки adidas? Размерът уж е точен, но малко ти убиват и се чудиш дали друг номер няма да е по-удобен? Не се притеснявай, всичко е ок! В Sizeer знаем, че мечтаните маратонки трябва да станат част от твоята колекция. Затова ти даваме 30 дни за замяна или връщане на поръчката без посочване на конкретна причина. Можеш да направиш замяна в наш магазин или в онлайн магазина. А връщането? И тук е така – решението е твое. Можеш да донесеш поръчания продукт в някой от нашите магазини или да ни го изпратиш обратно. Освен това можеш да върнеш обувки в грешния размер и да поръчаш този, който е подходящ за теб.

Все още ли имаш проблем с избора на подходящия размер обувки adidas? Не забравяй да не се ръководиш от стандартните размери, а да провериш предлаганата таблица с размери и да я сравниш с дължината на стъпалото си. Не забравяй да добавиш още половин сантиметър! Какво ще кажеш да си избереш още един обувки? Виж какви модели обувки adidas ще откриеш в Sizeer и създавай визии, достойни за краля на уличната мода. Не забравяй, че доставяме безплатно поръчки над 80 лв.