15.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да разпознаеш оригиналните обувки Timberland?

Timberland е една от най-популярните и най-търсени марки в света. Мъжки, дамски и детски обувки, които осигуряват надеждност и изключително високо качество. За жалост измамниците често набелязват известните марки. Ментетата може да изглеждат като оригинала, но качеството им няма нищо общо с него. За щастие има няколко начина, благодарение да избегнеш купуването на имитация. Как да разпознаеш оригиналните обувки Timberland?

Проверен източник

Първото правило – купувай само от проверени източници. Не рискувай с пазаруване на обувки Timberland от неизвестни онлайн магазини, за които няма отзиви. Лошото качество на снимките на продукта трябва да породи съмненията ти – провери дали не са изтеглени от интернет. Задължително обърни внимание на времето за доставка. Ако се налага да чакаш няколко седмици, това за жалост е знак, че обувките, които ще получиш, няма да са оригинални Timberland. Освен това е ясно, че качеството е свързано с цената. Ако магазинът предлага обувки на съмнително ниска цена, която значително се различава от тази в официален салон на Timberland, определено се откажи от покупката. В този случай ниската цена просто не е реална – страхотните материали, използваните технологии и прецизната изработка си имат цена. Търси мечтаните обувки в магазини с доказана позиция на пазара, в Sizeer например.

Първокласно качество

Страхуваш се да пазаруваш онлайн и предпочиташ да ходиш по магазините? В такъв случай внимателно огледай обувките Timberland, които смяташ да купиш. Американската марка обръща специално внимание на качеството на своите обувки. Кофти материалите, видими следи от лепило на свързването на подметката и лицевата част, разпрани шевове – от всичко това трябва да ти се запали червената лампичка. На пръв поглед всичко изглежда добре? Може обувките да са оригинални, но е добре да се увериш. Ако видиш надрасквания, вдлъбнати или петна на обувката, не рискувай. Набързо пришития етикет или нечетливите надписи също могат да са свидетелство, че държиш менте. На ботите, маратонките и сандалите Timberland няма място за каквито и да е несъвършенства.

Лого на марката

Един от елементите на обувки Timberland, който свидетелства за неговата оригиналност, е емблемата. Символът на бранда с формата на дръвче се намира отстрани на лицевата част около петата. Важно е и до дръвчето да има буква „R“ – съкращение от думата „registered“, което означава, че даден фирмен знак е регистриран в съответното патентно ведомство. Логото е под формата на релеф или бродерия. Ако виждаш нещо друго – например лепенка, то със сигурност това е менте. Освен това провери кода на продукта, който се намира на опаковката и го сравни с този на официалната страница на производителя. Добре е и да провериш дали дадена разцветка наистина съществува. Възможно е марката Timberland въобще да не предлага цвета, който ти е харесал. Не забравяй, че в Sizeer ще откриеш само оригинални обувки Timberland. При нас можеш да пазаруваш спокойно!