15.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да различим оригинални обувки Puma и ментета?

Супер якият стрийтуеър си заслужава инвестицията. Обаче как да разпознаеш кое наистина е „супер яко“? Само познавачите като теб знаят отговора на този въпрос. Много добре знаеш, че трябва да залагаш на качествени марки, които предлагат изключително високо качество, стил и майсторски комфорт. Една от тях е немската Puma. Дизайнерите вече от години доказват, че много добре разбират нашите нужди и най-важното знаят как да отговарят на тях! За жалост нелоялните търговци и производители, които вместо оригинални обувки ни предлагат кофти ментета, си дават сметка за доверието към известните марки. Как да не ти пробутат менте и да различиш оригиналните обувки Puma? Споко – има начин! Прочети нашите насоки и вече никога няма да имаш каквито и да е съмнения.

Пазаруване онлайн? Това е възможно!

Някои казват, че пазаруването на обувки в мрежата е рисково, но пък стрийтуеърът ни учи, че светът принадлежи на смелите. Ще ти подскажем – няма от какво да се притесняваш! Ако знаеш къде да търсиш и на какво да обърнеш внимание, всичко е наред. Искаш ли да научиш тайната? Внимание – про тип номер 1 – обърни внимание на това как изглежда страницата, на която пазаруваш. Оригиналните обувки Puma обикновено не се появяват на съмнителни места – така че ако страницата изглежда като от миналия век, там няма нищо за теб. Липсата на контакти също трябва да привлече вниманието ти, защото това означава, че продавачът не иска да разговаря с теб. Дали не иска да скрие нещо? Ако страницата изглежда истинска, обърни внимание и на това как са представени обувките, които са ти допаднали. Малка снимка или липсата на снимка, некачествено изображение или снимка отдалеч без възможност за зуум трябва да събудят съмненията ти. Приоритет при пазаруването в мрежата е възможността да можеш добре да огледаш обувките – само измамник ще ограничи свободата ти. Освен това трябва да се увериш, че предлаганият продукт… съществува. Понякога продавачът ни пробутва неоригинални обувки Puma като обяснява, че това е лимитирана серия. Не позволявай да те излъжат! Ако производителят не споменава такава разцветка, най-вероятно няма такава.

Как да разпознаеш имитациите на Puma в магазин?

Смяташ, че пазаруването в магазин винаги е сигурно? Не е така! Много често можем да срещнем имитации на Puma и в магазините. Как да се предпазим? Най-вече – дай си време. Ако някой те гледа подозрително и те пришпорва, игнорирай го – имаш право добре да разгледаш маратонките, които са ти допаднали. Заслужава си да го направиш, защото само така можеш да се увериш, че не са ментета. Какво трябва да привлече вниманието ти? Най-вече оригиналните обувки Puma трябва да са качествено изработени. Марка с такава репутация не си позволява недоглеждания – затова лошата изработка трябва да те алармира. Петна от лепило, неравни и некачествени шевове, стърчащи конци – всичко това трябва да привлече вниманието ти. Можеш да си осигуриш много информация и като обърнеш внимание на кутията. Оригиналните обувки Puma са опаковани в здрава картонена кутия, а информацията на етикета е същата като тази на етикета в обувките. Не можеш да го намериш? Внимание – най-вероятно някой се опитва да те измами!

Бързият поглед не е достатъчен – огледай ги добре!

На пръв поглед всичко изглежда ок? Най-добре погледни още веднъж! Създателите на имитации са много умни и понякога успяват да излъжат дори и най-добрите. Едно от най-често имитираните неща, освен цялостния дизайн естествено, е логото. Преди да пазаруваш, го огледай добре, а после го сравни с това, което виждаш на кутията или етикета. Обърни внимание дали животното изглежда както трябва (понякога скачащата пума е заместена с лежаща котка или куче) или пък е обърнато в другата посока. В името на марката също може да има малки разлики. Буквите са различни от тези на интернет страницата? Или може би са в лигатура, въпреки че не би трябвало? Това почти със сигурност е менте! Както и при пазаруването онлайн, използвай смартфона си и провери дали наистина има такива обувки като тези, които държиш в ръка. В онлайн магазините също се появяват неоригинални маратонки Puma, които се различават от оригинала по „нетипичната“ разцветка. Цената също може да привлече вниманието ти. Естествено, случват се супер промоции, но качеството си има цена – това е инвестиция, която си заслужава. Значителна разлика както при пазаруването в мрежата, така и в магазин, обикновено означава, че си имаш работа с менте, което не отговаря на изискванията ти – затова въобще не му обръщай внимание. За познавача само най-яката улична мода си заслужава!