15.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да различим имитациите на обувки Jordan?

Ако искаш да си осигуриш баскетболна визия, маратонките Air Jordan нямат равни. Пълните с характер предложения могат да вдигнат нивото на всяка визия и да докажат, че ти си царят на града. И не само това – те осигуряват не само страхотен дизайн, но и майсторски комфорт, без който не можем да говорим за яки кецове. И нищо чудно – шампионите на игрището печелеха медали и мачове носейки джорданите. Тези обувки са абсолютно задължителен елемент от колекцията на всеки познавач при условие, че са оригинални, защото само истинските маратонки са надеждни. Затова разбери как да различиш имитациите на обувки Jordan и не позволявай да те прекарат.

Качество от пръв поглед

Някои казват, че пазаруването в магазин е лесно, защото в интернет се продават повече ментета. За жалост това не е вярно или поне не съвсем. Офлайн също можеш да попаднеш на ментета, които само наподобяват култовите маратонки, затова бъди нащрек. Познавач като теб не може да носи имитации! Как да познаеш ментетата Jordan в магазин? Най-напред обърни внимание на качеството. Най-добрите не си позволяват пропуски! Видими повреди по материалите, криви шевове, петна от лепило или диспропорции в конструкцията на обувките са сигурен белег, че не са оригинални, т.е. не заслужават твоето внимание. Ако на места шевът е двоен или го няма, върни обувките на рафта и излез от магазина – това не е добро място за феновете на истинския стрийтуеър.

За познавачите

Случва се и имитацията да е толкова добре изработена, че дори тези, които разбират от улична мога, да се объркат. Понякога тайната се крие в детайлите, затова не пренебрегвай нищо – само внимателното оглеждане ще те предпази от това да купиш менте. Възползвай се от това, че си в магазин и добре огледай детайлите. Обърни внимание на логото на марката, защото много често точно там нещо не е наред. Подскачащият баскетболист е обърнат, пропорциите на фигурата му са деформирани, а едната ръка – обърната в другата посока. Главата може да бъде закрита с топката, което не само изглежда глупаво, но и показва, че държиш менте, което със сигурност не си заслужава. Етикетът трябва да привлече вниманието ти. Марки като Jordan обръщат внимание на всеки детайл затова и този елемент може да бъде изработен от висококачествени материали и добре прикрепена. Шевовете трябва да бъдат здрави, равни и прецизни, а информацията – четлива и най-вече вярна. Виж дали размерът и кодът на продукта съвпадат – провери в интернет като впишеш серийния номер в търсачката, за да провериш дали този модел обувки наистина съществува. Освен това можеш да помолиш продавача за кутия и да сравниш информацията от етикета с този на обувката. Ако липсва някой от елементите или картонът ти се струва много тънък, внимавай – това трябва да те алармира.

Оригиналните обувки Jordan се предлагат и онлайн

Много хора се страхуват да пазаруват по интернет, но всъщност пазаруването онлайн не се отличава съществено от това в магазин – достатъчно е да знаеш къде да търсиш и на какво да обръщаш внимание. Ако планираш покупката на обувки Jordan онлайн и си сигурен, че са оригинални, най-вече провери дали магазинът е надежден. Страницата трябва да бъде лесна за използване, а информацията за връзка – лесна за намиране. Провери как изглежда продукта, който вече си си набелязал. Имитациите на кецовете Jordan ще бъдат снимани така, че да се скрият дефектите – ако снимката не е на фокус, не можеш да я зуумнеш или просто е с лошо качество, внимавай! Вероятно някой се опитва да прикрие нещо. Дори не си губи времето с магазин, в който няма снимки на продуктите, защото това е като да купуваш на сляпо, а ти дебнеш само най-яките маратонки. В интернет е лесно да откриеш „лимитирани“, „изключителни“ или „специални“ серии. Не позvолявай да те излъжат – винаги проверявай дали разцветката или принтът, които те интересуват са дело на дизайнерите на Air Jordan или може би някой е направил копие. На страницата на продукта трябва да има сериен номер – също както когато пазаруваш от магазин, затова провери дали наистина има такива маратонки. Много по-ниската цена също трябва да привлече вниманието ти. Разбира се има и промоции, но прекалено голямата разлика е ясен белег, че става дума за менте. Първокласното качество си има цена, ще го получиш само от оригиналните обувки Air Jordan.