15.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да различим обувките adidas от имитациите?

Когато отиваме на мечтаната почивка, често се отдаваме на диво пазаруване. Търсим интересни сувенири за близките, изключителни подаръци и малки неща за спомен за себе си и за познати. Избирайки популярни места за почивка, понякога често имаме под ръка магазини, молове и пазари, където можем да открием всякакви предмети. По време на почивка у нас или в чужбина нашата мнителност може да намалее и в резултат да ни се случат различни неприятни ситуации. Привлекателни цени, известни и търсени продукти – това е комбинация, на която не можем да устоим. Търговията с имитации придобива все по-големи размери, благодарение на наивността на потенциалните клиенти, които търсят промоции на най-известните марки в промоция. Същото важи и за една от най-популярните марки в спортния свят – немската adidas. На какво трябва да обърнеш внимание при пазаруването на продукти, приличащи на adidas? Как да различим обувките adidas от имитациите? Ако запомниш някои от насоките по-долу, ще намалиш риска от купуване на менте.

Обръщай внимание на детайлите

Както знаеш, истината е в детайлите. Ако държиш в ръка модел, който прилича на продуктите на немската марка, разгледай го добре. Достатъчна е грешка в името на марката, липса на една лента от някоя от страните на обувките и вече трябва да ти се запали червената лампичка. Abidas, adidos, adibas и други варианти няма да видиш върху продуктите на оригиналния производител. Ако си мислиш, че наистина си попаднал на страхотна промоция, огледай опаковката и сравни серийните номера на кутията и в обувките. Нещо не е наред? Обувките не изглеждат еднакво? Нещо е скъсано, стърчи, обувките са криви – със сигурност не са оригинални.

Не се води от цената

Известните марки, които създават уникални модели, използващи последни технологии и висококачествени материали, обикновено си знаят цената. Откажи се от това да купиш модели от най-новата супер колекция за 50-100 лв. Освен ако не повярваш на жената на пазара, която излага своята супер промоция на сгъваема масичка на края на пазара. Ако нямаш пари за обувки от най-новите колекции и не искаш имитации, отиди в аутлет. Ще намериш такива в по-големите молове или пазарувай при проверени търговци в интернет. Можеш да уловиш истински съкровища на промоционална цена.

Проверявай информацията за доставката и доставчика

Ако не си от тези, които следят промоциите и могат с часове да обикалят магазините в търсене на страхотна сделка и предпочиташ да пазаруваш онлайн, проверявай данните за продавача и начина на доставка. Когато времето за доставка е 30-40 дни, най-вероятно маратонките са хубави имитации от aliexpress или други портали с такива „находки“. Прочети отзиви за продавача и не вярвай на първи, който ти попадне. Ако има много положителни рецензии, но профилът е сравнително нов, съвсем възможно е сам да си е направил добър маркетинг, за да увеличи продажбите си. Вземи предвид написаното по-горе и със сигурност ще отличиш обувките adidas от имитациите.