15.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Как да направим разлика между Nike Air Max и техните имитации?

Air Max несъмнено са must have за всеки сникърхед и любител на стрийт тенденциите. Началото на култовата серия обувки с видима въздушна възглавница в подметката е поставено от Тинкър Хатфийлд през 1987 г. с модела Air Max 1. До днес на рафтовете има много разнообразни обувки Air Max, които винаги събуждат интереса на феновете на маратонките със Swoosh. Някои фенове се опитват да купят Air Max на малко по-ниска цена, което за жалост често завършва с покупката на ментета. В този текст ще ти подскажем как да направиш разлика между оригиналните Nike Air Max и нищо не струващите имитации с ниско качество.

Пази се от ментета на Nike Air Max!

Заради огромната популярност на Air Max на пазара започнаха да се появяват все повече ментета, които често изкушават тези, които искат да спестят и да купят любимите маратонки на ниска цена. Някои разлики между оригинала и ментетата се виждат още на пръв поглед и то особено от познавачите на серията, създадена от ненадминатия Тинкър Хатфийлд. Често обаче можем да установим дали разглеждаме имитация като огледаме детайлите. По-долу стъпка по стъпка описваме на какво трябва да обърнеш внимание, за да не позволиш да те измамят и да допълниш колекцията си с ментета Nike Air Max.

Цена

Nike Air Max обикновено струват минимум 140 лв., дори и с намаленията в спортните магазини. Затова ако някъде в интернет видиш култовия модел на прекалено ниска цена, внимавай, защото това може да е имитация.

Място на пазаруване

За да си сигурен, че купуваш гарантирано оригинален продукт, трябва да пазаруваш Air Max в любимите ти и изпитани спортни магазини, които имат много положителни отзиви от клиенти. Преди да купиш нещо на страница, която не познаваш, провери внимателно данните на продавача и мястото, откъдето се изпраща стоката. Интернет търговците, които продават ментета на популярни маратонки, често изпращат продуктите до клиента директно от Китай или от други държави, в които производството на имитации е нещо нормално.

Опаковката

Оригиналните обувки Air Max винаги се продават в маркова кутия със стандартни размери и обозначения. Ако си поръчал маратонки по интернет и си получил обувките в найлонов плик или кутия без логото на Nike, можеш да си сигурен, че са ти продали имитация.

Цветове

Това е едно от най-трудните неща, ако говорим за разлики между Nike Air Max и техните имитации. В този случай трябва да знаеш в каква разцветка е пуснат даден модел. Производителите на ментета често предлагат Air Max в цвят, какъвто никога не е имало в асортимента на орегонската фирма.

Пластмасов елемент в подметката

Пластмасовият елемент, който популярната американска фирма, поставя в подметката, може да ти помогне да отличиш оригинала от ментето. Оригиналите имат полупрозрачен елемент в подметката, а при имитациите тя често има странна консистенция или изглежда зацапана.

Връзки

В имитациите връзките обикновено са много по-къси от тези в оригиналните продукти Nike. Затова ако не можеш да прекараш връзките през всички дупки в твоите Air Max, имаме лоша новина – купените маратонки за жалост са менте.

Знаме на езика

Тук веднага трябва да уточним, че това се отнася за всички модели Air Max, създадени по повод Деня на независимостта на САЩ. Разликите между оригинала и фейка в тази категория са в качеството на щампата с американско знаме.