21.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Елегантност и стрийтуеър? Подхождат си!

Стрийтуеърът има много варианти. Въпреки че уличната мода често се свързва с необуздани, еклектични визии, това не е единствената истина за този стил. Все по-често елементите на стрийтуеъра като маратонки, потници, шапки fullcap и макси чанти се комбинират с ежедневни или дори елегантни дрехи. И все по-често самият стрийтуеър става и за поводи, които преди не са изглеждали подходящи за него. Открий най-популярните модели дрехи, обувки и аксесоари, които ще създадат перфектното съчетание с класическата елегантност.

Бели маратонки – с костюм и тренч

Белите маратонки вече не са просто канон на стрийтуеъра, а модна класика. Можеш да ги носиш едва ли не с всичко. Те са идеалният противовес на елегантен блейзър (особено ако е съчетан с тениска), добре се съчетават с бежов тренч или класическо черно палто. Изглеждат чудесно и с малка черна рокля или с прилепнали панталони. В този случай заложи на емблематични модели като adidas Superstar или Nike Air Force – семплите форми и минималистичните силуети се съчетават добре с класиката. Това обаче не означава, че не можеш да избереш някой от моделите ugly shoes в чисто бял вариант. Масивните Fila Disruptor или adidas EQT Gazelle ще стават като едновременно допълнение и контраст към всеки сет, дори и най-класическия.

Елегантност всеки ден от Lacoste

Традициите на Lacoste в тениса означават, че дизайнът на обувките с крокодил може да се опише най-просто като „спортна елегантност“. Ние обаче предпочитаме да го наричаме „елегантен стрийтуеър“. Маратонките и кецовете с логото на марката могат да се носят както с лайфстайл визия, така и с блуза или сако. Монохромните модели като Carnaby Evo и Chaymon се съчетават чудесно с дънки и тениска, но и с панталони чино и риза. Ненатрапчивият им стил ги прави еднакво подходящи както за улична визия, така и за партито за рождения ден на леля ти. Да живее универсалността!

Рокли, поли, панталони – експеримент с класиката

Спортна рокля по модела на класическа черна рокля тип молив с цепка. Какво ще кажеш за лека пола със средна дължина от найлон с характерните за adidas три ивици, изработени от дантела? Комбинирай я с любимите си маратонки и минималистична тениска и ще съчетаеш стрийтуеър шик с небрежна елегантност. Какво ще кажеш за чино панталоните Vans, които ще подхождат на лека риза и ниски маратонки или кецове? Ще придадеш елегантност на стрийтуеъра и ако комбинираш джогъри или потник, като тези на Timberland или Confront, със сако. Комбинирай, миксирай, открий нови модни хоризонти! Когато видиш какво се случва на модните подиуми, например при Burberry, Off White или Balenciaga, разбираш, че съчетаването на уличната мода с висша мода и елегантност вече не е екстравагантност – това е нещо, което просто трябва да включиш в ежедневните си визии.