21.09.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Dad shoes директно от Fila – разгледай мъст хев за всеки сникърхед

Тенденцията dad shoes е актуална от няколко сезона насам. В какво се състои феноменът на обувките, известни още като daddy shoes или ugly shoes? Ключът към разбирането му е очарованието на 90-те години, което господства в града от няколко години насам. Днешните dad shoes напомнят обувките, които са носили нашите бащи – онези, които тогава се наричаха спортни обувки – функционални, масивни и обикновено изработени от комбинация от материали. Въпреки че не се отличават с елегантна кройка, а по-скоро с тромавост, всички ги носеха. Тенденцията за такива „грозни” обувки се завърна много години по-късно, заедно с други модни тенденции от 90-те години, и разтърси уличната мода. Dad shoes се настаниха на градските улици, като се превърнаха в основен елемент от визиите на сникърхедовете, а водещите марки продължават да създават нови модели, вдъхновени от татковите обувки от миналото.

Fila – специалист по обуквите, които обединяват поколенията

Пионерът сред марките, предлагащи dad shoes, е тази, от която започна всичко – и то два пъти! Италианската марка Fila достига върха на своята популярност през 90-те години на миналия век, когато освен спортни облекла започва да произвежда и лайфстайл дрехи. Тогава по улиците се появяват широките суичъри и лежерните тениски с известно лого, последвани от обувките Fila Disruptor, които превземат градските улици. Тези обувки, в стил, който сега наричаме „dad shoes“, бяха олицетворение на небрежността, за която мнозина мечтаеха. В началото на XXI век марката донякъде беше забравена, за да се завърне през 2016 г., възползвайки се от разпространението на модата от 90-те години, с… обувките Fila Disruptor и отново задава тенденциите. Този старо-нов, леко променен модел започна да се носи от знаменитости и инфлуенсъри и постави началото на истинска мания по dad shoes. Днес марката Fila, която отново е в челните редици на най-популярните марки за стрийтуеър, остава вярна на ретро атмосферата, а „грозните” обувки са най-известният ѝ продукт сред по-младите поколения. Марката разполага както с емблематични модели на „грозните” обувки, така и с различни вариации на тяхна тема, които предлага на съвременните любители на маратонките. Разбира се, ще ги намериш в магазини на Sizeer и на Sizeer.bg Разгледай класическите и малко по-нестандартните модели и намери dad shoes, които търсиш!

Класика, въхновена от класиката

Нека започнем с по-класическите dad shoes от Fila, а именно легендарните Fila Disruptor. Тези обувки са най-доброто доказателство, че можеш да се върнеш в 90-те години и да се пренесеш в бъдещето едновременно – те комбинират ретро идеи с футуристични акценти. Техните варианти в чисто бяло и чисто черно са едни от най-разпознаваемите хитове на стрийтуеъра за мъже и жени. По улиците ще ги видиш най-често в компанията на дънки, чино, тениски или рокли, но не само. Тези изключително популярни „грозни“ маратонки Fila ще се съчетаят добре и например с вълнено палто или ленен костюм. Възможностите за стилизация са наистина много, защото колекцията Fila Disruptor включва и други варианти на емблематичната маратонка. Почитателите на пастелните цветове могат да изберат daddy shoes в бежово или пудрено розово или да изберат женствеността под формата на черни маратонки с животински елементи. Мъжете също могат да изберат Fila Disruptor в червено и тъмносьо, свързани с логото на марката. Обувки, силно напомнящи за емблематичния модел, са daddy shoes от колекцията Fila Strada. Тези сензационни дамски маратонки, с които ще покориш града, се предлагат от нас в черно, розово и… сребристо с елементи от змийска кожа. Дамските и мъжки Fila Ray Tracer освен че препращат към популярния модел от 90-те години на миналия век, са намигване и към старата тенденция за носене на обувки от комбинирани материали. Разнообразието от текстури, поставени в горната част на обувките, привлича вниманието не само към тях, но и към собственика им.

Футуристична лудост от миналото

Вече споменахме, че dad shoes от Fila са не просто класика, която всички познават. В Sizeer ще намериш колекции от италианската марка, които са се отклонили малко от емблематичните Fila Disruptor… и няма лошо. Стрийтуеърът обича класиката и все пак се нуждае от нещо ново. Само погледнете дамските dad shoes Fila D-Formation, които се отличават с многопластов дизайн, много лога и дръжки за връзки с животински шарки. Земните цветове – топло велурено бежово и сиво – правят цялостната визия още по-привлекателна. Интересни вариации на темата за дамските daddy shoes се срещат и в колекцията Fila Electrove.

Дамски dad shoes Fila Electrove

В допълнение към характерната, още по-отличителна дебела подметка, те се отличават с многобройни шевове и оригинална разцветка. Тук се появява и една изненада – dad shoes, които могат да се носят и през зимата! Това, което ги отличава от стиловете за топлите месеци, е високата лицева част, която в комбинация с много дебелата подметка придава на обувките донякъде космическа форма. Това е интересна алтернатива на работническите ботуши и апреските. Можеш да създадеш цял аутфит с тези малко по-нестандартни dad shoes. Те ще изглеждат чудесно в съчетание с едноцветни дрехи. Обичаш да се обличаш цветно и именно смесицата от различни стилове най-добре изразява твоя характер? Нищо не ти пречи! Носи ugly shoes с всичко, което ти харесва – в тази стрийтуеър тенденция всичко е позволено.

Непреходен комфорт

Коато говорим за dad shoes от Fila, не може да се пренебрегне още един важен аспект – изключителният комфорт на на пръв поглед масивните обувки. Когато за пръв път ги вземеш в ръка, със сигурност ще се изненадаш от тяхната лекота, която е в рязък контраст с масивния им дизайн. Това, което работи в полза на краката ти, е добре балансираната отличителна гумена подметка, пружиниращата стелка и горната част, изработена от естествена или изкуствена кожа. Краката ти ще ти благодарят за тези обувки, а ти ще вървиш по улицата с уверена крачка. Виж какви модели dad shoes от Fila предлагаме в Sizeer и избери този от тях, който ще подчертае най-добре твоя вайб.