16.11.2023 | Ще прочетеш за 1 мин

Levi’s – представяме ти култови модели дънки

Denim is the new black? Е, не толкова ново, но определено, когато не знаеш какво да облечеш с избрания топ – носи дънки. Ако ще са дънки, да са Levi’s. Levi’s са класа сами по себе си и избирайки един от емблематичните модели, ще постигнеш непринудна винтидж стрийтуеър визия. Най-голямото им предимство е, че можеш да ги намериш с всякаква кройка или цвят, които да отговарят на индивидуалния ти стил или настроение за днешния ден.

Познай езика на дънките

Трудно е да не се съгласим, че почти всеки модел на Levis е емблематичен сам по себе си. Независимо дали става въпрос за Levi’s 502 или Levi’s 511, едно е ясно – марката е изявление сама по себе си. Обаче как да разбереш кой модел ще бъде подходящ? Трикът е да научиш езика на Levis. Номерата на моделите не означават тяхната хронологическа поредност или произволна комбинация на производителя, а лесни за разшифроване обозначения. Първата цифра е най-лесна: 5 са мъжките модели, а 7 са дамските кройки (единственото изключение е дамският Levi’s 501). Втората цифра е талията: 0 – ниска, 1 – средна и 2 – висока. Какво означава цифрата в края? Това са крачолите – от 0, които са прилепнали, до 5 или 7 (взаимозаменяеми) – bootcut. Тук ще се появи разликата между мъжките и дамските модели, тъй като дамският вариант започва със super skinny, а мъжкият – с regular skinny, поради спецификата на фасоните.

Вече отлично владееш езика на дънките, затова знаеш, че моделът Levi’s 510 е мъжки панталон със средновисока талия и тесни крачоли. levi’s strauss & co 512? Тук крачолите ще бъдат taper – стесняват се под коляното. А Levi’s 710 ще се различава от 510 по това, че е дамски модел, който също е със средна талия, но със супер тесни крачоли.

Просто? Като крачоли straight!

Levi’s 501 – ще ги разпознаеш със затворени очи

Levi’s strauss & co 501 е първият патентован модел на марката, който, напълно заобикаляйки етапа на пробите и грешките, се разпространява по цял свят и си проправя път във всяко негово кътче преди 150 години. Нещо повече, той остава на върха и днес, и утре, а може би и завинаги. Разпознаваемата му кройка е едно ниво над класиката, а също така си струва да се отбележи, че уникалността му вече е потвърдена от няколко поколения. Можем да се обзаложим, че поколението алфа само чака да пробва този модел.

Дънките Levi’s се познават главно благодарение на шарката, наподобяваща птица, на задните джобове и на нитовете с меден цвят, въпреки че вече има модели, които се отклоняват от това правило. Също толкова разпознаваема, колкото и самите елементи на марката, обаче е и нейната икона: моделът Levi’s 501 – с права кройка и ниска талия. Тези дънки ще са просто идеални с маратонки, овърсайз суитчър и визия, която все едно казва couldn’t care less.

Макар че мъжките levi’s strauss & co 501 са оригиналният модел, той бързо става популярен сред дамите като Levi’s 701 (макар че поради култовата репутация на модела той обикновено се нарича дамски Levi’s 501).

Култови дамски и мъжки модели

Освен класическия (от нас да мине) модел 501, ще намериш и други разпознаваеми модели за всеки.

Сред тях са мъжките модели Levi’s SilverTab – дънки, които много добре познават правилата на стрийтуеъра. Непринудената широка кройка е същността на посланието, но облеклото не свършва с панталона, нали? Silvertabs се стесняват в най-долната част на крачола така, че, запазвайки свободната кройка, напълно разкриват обувките ти. Не е нужно да търсиш компромис между ежедневието и маратонките – Levi’s SilverTab ти дават възможност и за двете.

Същият стил в дамски вариант са емблематичните дънки Levi’s Mom с висока талия. Тенденцията за mom jeans в различни варианти дойде и отшумя, но mom jeans а ла Levis се подчиняват на собствени правила. Те имат, подобно на SilverTab, свободна кежуал кройка, но версията mom се отличава с по-висока талия. Видът на по-плътния и неразтеглив дънков плат също е тяхна отличителна черта. Крачолите се стесняват и обикновено завършват над глезена, също така всеки, който съчетае това с равни маратонки и високи чорапи – заявява, че улиците са негови. И точка.

Какво друго има да покаже Levi’s? Всеки нов модел е революция и с времето се превръща в топ фасон, така че ако се чудиш какви дънки ти гарантират, че си в крак с тенденциите – сприятели се с марката и следи новостите. Историята се разиграва пред очите ти.

Виж мъжки дънки Levi’s

Виж дамски дънки Levi’s